ONZE SPECIALITEIT BESTAAT UIT:

wij werken met

KERTO LVL


Kerto® LVL is het hoogwaardige gelamineerd fineerhout van Metsä Wood. Het kan op ontelbare wijzen worden toegepast; van vloerbalk tot 3-scharnierspant. Doordat de fineren 10% verdicht zijn, kunnen er relatief hoge sterkten (buigsterkte tot 50N/mm2!) en stijfheden aan het product ontleend worden. Spanten, balken, sporen, dragende wanden, vloer- en dakbeschot en meer uitgekiende toepassingen.

.

Door de industriële productie heeft het materiaal een goede maatvastheid. De competitie met staal gaat het aan op het gebied van eenvoudige bewerkingen en het relatief lichte gewicht.

 • Hoge sterkte en stijfheid
 • Licht van gewicht
 • Dimensionele stabiliteit
 • Toepassingsgemak

KRUISLAGENHOUT / CLTKruislaaghout, ofwel CLT (Cross Laminated Timber) is een innovatief houtbouwproduct. De sterke, massief houten constructieplaten zijn opgebouwd uit drie of meer lagen kruislings verlijmde vuren lamellen. Ze worden vooral gebruikt als vloer-, wand- of dakelementen en zijn een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

 

Constructief sterk
Kruislaaghout is constructief bijzonder sterk. De kruislinkse verlijming wordt onder hoge druk samengeperst. Dat verhoogt de belastingcapaciteit en maakt de platen stabiel en stijf: het uitzetten, krimpen of vervormen van het hout is tot een minimum beperkt.


Ecologische oplossing

Dit innovatief en duurzaam systeem bestaat uit elementen van hernieuwbaar hout met het FSC- en PEFC-label en vertegenwoordigt het ecologische bouwmateriaal bij uitstek met een positieve koolstofbalans.


 • Ecologische oplossing
 • Optimale technische prestatie: brandbeveiliging, thermische prestatie en mechanische weerstand. 
 • Prefabricatie 
 • Snelle montage op de bouw 
 • Lichte fundering mogelijk

ISOLATIE MET NATUURLIJKE MATERIALEN


Natuurlijke isolatie betekent beter en gezonder isoleren om uw woning zo optimaal mogelijk te isoleren met natuurlijk isolatiemateriaal. Het voordeel van natuurlijke isolatie is dat het naast thermische isolatie (winterwarm en zomerkoel) ook ademt plus vochtregulerend, vuurbestendig en geluidsisolerend werkt en op deze manier een aangenaam leefklimaat bevordert. Daarnaast maakt u uw woning met natuurlijke isolatiematerialen duurzamer èn energiezuiniger!


Creëer een optimaal leefklimaat

Natuurlijke isolatie wordt gebruikt om dampopen te (ver)bouwen aangezien deze materialen vochtregulerende eigenschappen hebben. Met dampopen bouwen wordt de regen en kou buiten gehouden, creëer je een luchtdichte constructie maar wordt de damp van binnen wel naar buiten gelaten. Dit wordt ook wel ademend bouwen genoemd. Waarom is dit zo belangrijk? In een woning wordt veel vocht geproduceerd door onder andere koken, douchen, transpireren etc. Behalve door ventilatie en open ramen kan deze vochtige lucht ook naar buiten via de constructie. Er ontstaan echter problemen wanneer dit vocht blijft zitten binnenin de constructie. Teveel vocht betekent een sterk verminderde isolerende werking, er kan schimmelvorming ontstaan en op langere termijn zal dit de constructie aantasten. Hier biedt natuurlijk isolatie een uitkomst, want de vezels van het isolatiemateriaal kunnen damp opnemen en vervoeren het vocht van de binnenruimte naar buiten. In huis betekent dit een stabiele luchtvochtigheid.


 • Aangenaam leefklimaat
 • Dampopen
 • Vochtregulerend
 • Winterwarm en zomerkoel
 • Geluidsisolerend
 • Vuurbestendig
 • Brandveilig
 • Weerstand tegen schimmels

Het proces

Ontwerp


Vanaf de eerste schets tot en met de oplevering werken wij met passie voor hout aan uw project. Met kennis van bouwkunde en techniek zetten we uw vraag om in de beste houtbouwoplossing. We tekenen uw project vooraf tot op de millimeter nauwkeurig uit in 3D.

Calculatie


Met onze kennis van hout zetten we uw vraag om in de beste ontwerpoplossing, waarin we hout als bouwmateriaal zoveel mogelijk tot zijn recht laten komen. Wij hebben alle technische en bouwkundige kennis in huis om constructieberekeningen en -tekeningen te maken.

Fabricage


Veel van de bewerkingen en behandelingen voor houtconstructies en houtskeletbouwelementen doen we in onze eigen productieruimte.


Bouwen


De kant- en klare bouwdelen worden op de bouwplaats snel en eenvoudig gemonteerd
Graag bieden wij u een offerte op maat, die volledig is toegespitst op uw situatie en specifieke wensen. Als u hierboven het formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij maken vervolgens graag een afspraak met u voor een vrijblijvend gesprek om verder inzicht te krijgen in uw wensen.

Direct bellen of mailen voor het maken van een afspraak kan natuurlijk ook.